Yhä useammat eläkeläiset aloittavat ratsastuksen

Yhä useammat eläkeläiset aloittavat ratsastuksen

Rakastitko nuorena hevosia tai onko hevoskärpänen puraissut vanhemmalla iällä? Hieno juttu, koska ratsastuksen aloittaminen vanhemmalla iällä kasvattaa koko ajan suosiotaan, eikä eläkkeellä aloittaminenkaan ole enää outo asia. Nykyään aloittajissa on paljon 40-50-vuotiaita sekä eläkeläisiä.

Ota nämä huomioon

Ratsastuksen aloittaminen eläkeläisenä onnistuu ilman aikaisempaa kokemusta, mutta liikuntataustasta on kuitenkin hyötyä. Ratsastamisessa kehonhallinta ja tasapaino ovat tärkeitä ja nämä kehittyvät oikeastaan kaikenlaista liikuntaa harrastaessa.

Mikäli ylipainoa on päässyt kertymään paljonkin, vaaditaan ratsastamiseen vankkarakenteisempi hevonen. Silloin on hyvä ottaa yhteyttä tallin omistajaan ja kysyä löytyykö heiltä vankempaa hevosta ratsastuksen aloittamiseen.

Ratsastamaan lähteminen saattaa myös pelottaa huomattavasti enemmän kuin nuorempana, joten pelkojen voittamiseen kannattaa varautua. Siksi kannattaakinennen tunnille menoa opiskella perusasiat ratsastamisesta ja hevosista, kuten niiden käyttäytymisestä, hoitamisesta ja hevosen ruokinnasta. Näin tallin arki ja hevosten kanssa toimiminen tulevat tutuiksi jo ennen hevosen selkään nousemista.

Miksi kannattaa kokeilla?

Ratsastus on mukaansatempaava harrastus, joka saa arjen huolet unohtumaan. Se lievittää stressiä ja parantaa keskittymiskykyä. Lisäksi ratsastus pitää hyvin yllä peruskuntoa ja parantaa tasapainoa. Intensiivinen ratsastusharrastus vaatii myös paljon aikaa, joten se sopii eläkeläiselle erittäin hyvin.

Kuvaoikeudet: nosha

Tagged with:

Related Articles

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *