Vanha keskustelu: Kirjaketju

Kirjoittanut Nina 6. Huhtikuu 2010 – 23:04. Aihe: Kulttuuri
Musiikkiketjua lainatakseni,
olisi myös mukavaa saada vinkkejä ja mielipiteitä,
arvosteluja, kristiikkiä
kirjoista.
Itse luen aika paljon ja vuosien aikana on moni kirja
tehnyt suuren vaikutuksen, jäänyt elämään.
Toiset taas.. niin, joitakin en ole edes jaksanut lukea loppuun.
Mikä kirja on koskettanut sinua?
Minkä lukemista suosittelet?
Luetko mieluummin proosaa, elämänkertoja, tietokirjallisuutta, dekkareita,
käännöskirjallisuutta, kotimaista ?
Itse luin viimeksi Kjell Westö’n “älä käy yöhön yksin”.
Tarkkaa ajan ja miljöön kuvausta. Elävät ihmishahmot,
värikäs teksti, mielenkiintoisesti rakennettu tapahtumaketju.
Suosittelen.
Monia, monia teoksia tietenkin löytyy, joita voisin suositella,
mutta katsotaan, kuinka tämä “ketju” elää..
Annan näin muille mahdollisuuden ensin mielipiteisiin.

Tässä yksi linkki
Kirjoittanut tupu 7. Huhtikuu 2010 – 7:35.
Tässä yksi linkki kirjallisuusaiheesta…
Nostan ylemmäksi, tuolla haku-ohjeella löytyy…
http://www.seniorinetti.fi/keskustelu/missa-kirjallisuus
tupu
Reipasta kesämieltä !!!

Kirjaketju
Kirjoittanut mirri 7. Huhtikuu 2010 – 8:05.
Kirjat kiinnostavat myös minua ja luen paljon. Käväisin tuolla “kulttuuri” osastolla. Siellähän on paljonkin mielipiteitä ja kommentteja kirjallisuudesta. Silti ajattelen, että tuo kirjaketju-otsikko keskustelun puolella olisi hyvä juttu.
Musiikkiketjussa olen pistäytynyt useastikin, kun se pistää silmään helposti. Kirjaketjukin tulisi useammin avattua ja luettuja. Itselläni on menneillään aina monta kirjaa yhtäaikaa. Luen vain kirjoja, jotka todella kiinnostavat ja vievät mukanaan. Onko kukaan lukenut Merete Mazzarellan viimeistä kirjaa: ” Matkalla puoleen hintaan” ? Vaikuttaa mielenkiintoiselta. Yritin saada sitä kirjastossa, mutta se oli lainassa.
En kyllä voisi ajatella elämää ilman kirjoja. Mukavaa keskiviikkoa kaikille.

Hyvä ajatus
Kirjoittanut Luna 7. Huhtikuu 2010 – 8:45.
Aikaisempi ketju on kyllä Tupun mainitsema Missä kirjallisuus, mutta se on jäänyt melko lyhyeksi. Olisiko tämä Kirjaketju näppärämpi nimi, joka nousisi aina ylös? Minäkin aina odottelen kirjakommentteja.
Viimeisin lukemani uutuuskirja on Lippe Suomalaisen Elämässä kiinni.
Välipaloina lueskelen jännityskirjoja, kertaan Agatha Christien ja G. Simenonin mielenkiintoisimpia tarinoita silloin, kun ei kirjastosta löydy muuta. Olisikohan niin, että me lukutoukka-seniorit olemme jo lukeneet ainakin kertaalleen suomalaiset ja ulkomaiset klassikot, joista ei enää innostu kirjoittelemaan kommentteja tai muistoja?
Jatkettaisiinko siis tässä Kirjaketjussa tästä aiheesta?
Luna

Elämäkerrat
Kirjoittanut mirri 7. Huhtikuu 2010 – 17:07.
Lippe Suomalaisen kirja olisi kiva lukea. Kiitos vinkistä! Itse luin hiljattain Ristomatti Ratian toimittaman kirjan Armi Ratiasta. Se vei kyllä mukanaan. Armi Ratiasta en aikaisemmin tiennyt muuta kuin marimekon. Kirja oli aika rehellinen kuvaus Armista. Kirja on nyt lainassa, enkä muista sen nimeä. Noista klassikoista: itselläni niitä on hyllyssä melkoinen määrä ja niihin kyllä aina palaan. En aina kahlaa niitä uudelleen, muta luen pätkiä siltä täältä. Onhan ne taattua tavaraa. Täytyy tunnustaa, etten ole lukenut yhtään dekkaria, vaikka telkkarista katson mielelläni dekkarisarjoja.Jotenkin ne vain ovat jääneet. Minun puolesta oitis jatketaan kirjaketjua.

Joitakin “suosikkejani”
Kirjoittanut päikky 7. Huhtikuu 2010 – 20:11.
Pidän kovasti Aino Kallaksen balladeista, mm: Sudenmorsian, Reigin pappi. Aino Kallas ei taida olla kovinkaan luettu kirjailija nykyaikaan. Suosittelen silti. Anita Konkka on kirjailija,jonka kaikki teokset olen ostanut itselleni. Hän kirjoittaa niin mukavan humoristisesti vaikeistakin asioista. Niitä voi lukea aina uudelleen.
Dekkareita tulee luettua paljon silloin kun ei jaksa muuhun keskittyä,ne kun yleensä ovat niin “hötöä” tekstiä, ettei juuri tarvitse ajatella, mutta Henning Mankkell soluttaa mukaan myös asiatietoa moneen dekkariinsa, kuten Kiinalaiseen ja Leopardin silmään.

Minäkin mukan
Kirjoittanut FANNY 7. Huhtikuu 2010 – 21:55.
Lapsena kotona luin ääneen kirjoja. Äitini piti Pentti Haanpään kirjoista. Vahva sanonta sykäytti pienviljelijälesken sydäntä ja antoivat voimaa. Yhdessä kyynelehdittiin ja naurettiin, “sanoipa hyvin!”.
Äitiys ja työ vei voimat niin, etten suonut itselleni joutohetkiä, ei tullut luettua kuin satuja omille ja naapurin lapsille. Älysin kuitenkin ostaa lapsilleni lahjoiksi hyviä klassikoita ja uskoisin niiden olleen heille eräänlaisia kulttuurimajakoita.
Mutta niistä, mitä sitten itse luin (sairauslomilla!), muistan pitäneeni etenkin historiallisista kirjoista, kirjallisista keittokirjoista, elämäntaitokirjoista, mietekirjoista, muistelmista ja monensorttisista tietokirjoista. Näitä olen hankkinut runsaasti itselleni eläkepäiviksikin (!). Hömppää, ahdistusta ja jännitystä en ole kirjoista elämääni halunnut.
Lukemista siis on ollut harvakseltaan, mutta kylläpä lukemani kirjat sitten ovat kummittelleetkin aivokopassani pitkään. Vaikutuksen ovat tehneet.
Minulla ei siis ole suosituksia muille. Toivon lukuajan kuitenkin itselleni joskus järjestyvän ja mielenkiinnolla seuraan tämän palstan makupaloja. Täällä on todella hyviä ´lukijalukijoita´ mittapuuksi omille ajatuksille. Kiva juttu!

Lukemisesta
Kirjoittanut Anjuska 8. Huhtikuu 2010 – 12:43.
Minä luin vasta sen Merete Mazzarellan kirjan “Matkalla puoleen hintaan.”
Se ei ole romaani ,mutta mielenkintoisesti hän pohtii eläkkeelle jäämistä ja oloaan eläkkellä.
Nyt lukemisen alla on “Kekkoskirjailijan” Juhani Suomen kirja “Vorraaja.” Siinä hän kirjoittaa enemmän itsestään. Ei mikään romaani sekään. Luen näitä tälläisten kirjojen rinnalla höppääkin .
Heikki Hietamiehen kirjaan “Hyvää iltaa ihmiset “olin pettynyt,siinä hän kertoi omasta työelämästään vähän luettelomaisestikin. Luin kirjan kuitenkin loppuun, koska se oli kuitenkin huumorilla tehty.
Viime vuosina on ilmestynyt paljon kirjoja sota-aikaisten kirjeen vaihtojen perusteella.
Nyt yöpöydällä odottaa Marja Mosanderin kirja “Kun onni muuttaa suuntaa.”
Näyttää kertovan Viipurin tuhoutumisesta,vanhempiensa kirjeisiin tukeutuen.
Mielenkiintoinen sekin kirja.

Kertausta ym.
Kirjoittanut Luna 8. Huhtikuu 2010 – 13:13.
Mazzarellaan pitääkin tutustua, en ole häntä lukenutkaan. Minulla jäi tuo H.Hietamiehen kirja kesken, kuten suositun Arvi Lindinkin kirja. Ei henkilöissä mitään arvostelemista, ei sen vuoksi. Ehkä jo julkisuudessa niin paljon esiintyneitä asioita, ettei kirjan sivuilta viitsinyt kerrata.
Minusta on ollut erittäin hauska lukea nyt eläkkeellä uudelleen noita vanhoja suomalaisia kirjoja, joita jo koulussakin piti oppiaineena lukea.
Olen lukenut mm. Maiju Lassilan Tulitikkuja lainaamassa (ratkihauska), Joel Lehtosen Putkinotkon, I. Kiannon Ryysyrannan Joosepin ja Punaisen viivan, Veikko Huovisen Havukka-ahon ajattelijan ym. hänen kirjojaan. Aleksis Kivi on vielä kertaamatta, ja löytyyhän niitä lisää muitakin, kun pohtii.
Vanhojen kirjojen kieli on niin huolellista ja jotenkin mehevämpää, huumori on sellaista sala-huumoria, joka kutkuttaa mukavasti.
Näihin uudelleen-luettujen kirjojen pariin vielä palaan, pakkohan se on ryhtyä kertaamaan tässä ikävaiheessa .
Meillä on nyt siis kaksi kirjaketjua. Kannattaa lueskella nuo Missä kirjallisuus-ketjun kommentit, jos tähän jatketaan.
Luna

Missä kirjallisuus ja kirjaketju
Kirjoittanut mirri 8. Huhtikuu 2010 – 17:35.
Kävin tuolla “Missä kirjallisuus?” ja siellähän on paljon kommetteja ja kävijöitäkin. Olikohan se jossain välissä poissa otsikoista? Pitäisikö sitten siirtyä sinne vai voisiko näitä olla kaksi? Mitä mieltä olette?
Kovasti mielenkiintoista lukea teidän kommentteja ja mielipiteitä. Oletteko tutustuneet äänikorjoihin? Itse yhdessä vaiheessa kuuntelin hurjan määrän sotakirjoja, elämäkertoja ja romaanejakin. Oli kiva neluloa ja kuunnella samalla tai pitkillä automatkoilla niitä kuunnellessa matka meni paljon nopeammin. Pidän kyllä venäläisistä klassikoista, lueskelen niitä aina aika ajoin uudelleen ja niitä olisi kiva kuunnella myös äänikirjoina, mutta omassa kirjastossani ei niitä ole. Kukaan ei varmaan ole jaksanut lukea niitä äänikirjaksi. Teemallahan on tullut hienoja sarjoja näistä klassikoista. Nyt menneillään oleva Arbatin lapset naulitsee taas minut telkkarin ääreen lauantaisin. Tuo Mereta Mazzarellan kirja Matkalla puoleen hintaan kiinnostaa, kun itse olen pikapikaa eläköitymässä.

Lukeminen kannatta aina!
Kirjoittanut Folk 8. Huhtikuu 2010 – 18:31.
Mutta saattaa tulla elämässä eteen asioita,että lukeminen unohtuu.
Näin kävi minulle kaikenlaista sattui elämässä,niin en pystynyt keskittymään
lukemiseen vaikka koko elämäni olin ollut kirjojen suurkuluttaja.
No nyt olen viimeisen puolenvuoden aikana “oppinut” uudelleen lukemaan.
Olen löytänyt tämän evakkokotini kirjahyllystä Laila Hietamiehen tiiliskivi romaanin jonka jo olen lukenyt ja nyt on menossa Raija Orasen Pitkät hiukset.
Äkkiä se tulee tavaksi tuo lukeminen ei voi mennä illalla petiin jollei ole kirja odottamasta.
Enemmän olen sellasen kevyen kirjallisuuden ystävä kuuluhan siihen kyllä
elämäkerratkin.Huomasin ,että kirjahyllyssä odottaa vielä Tellervo Koiviston
kirja

Folk

Tiedoksi ja vinkiksi
Kirjoittanut tupu 8. Huhtikuu 2010 – 18:34.
Ei ne otsikot ole missään poissa välillä….vaan kauan sitten aloitettuja, ja siirtyvät pois aikaisemmille sivuille.
Yksi vinkki hakea jotain tietoja on tuo HAKU tuossa rivillä… kun kirjoitt siihen jonku vinkki-sanan, niin se hakee esim kirjallisuus… sieltä sitten voi nostaa vanhempia ketjuja tähän ns “Ylös”… kommentoimalla jotain. Ja osoitteella niinkuin laitoin tuonne alkuun….tuon missä kirjallisuus.
Tsemmpiä !!!!
tupu
Reipasta kesämieltä !!!

linkki
Kirjoittanut Nina 8. Huhtikuu 2010 – 20:50.
saahan näitä linkkejä ja palstoja olla..
ohessa linkki “Kirjavinkkeihin” ja sivulla arvostelu pitämästäni kirjasta,
jonka luin jo muutamia vuosia sitten,
suosittelen.

Jumalat juhlivat öisin


Käyhän se näinkin, linkittämällä, kun ei itse jaksa ja taida kirjoittaa.
Mutta lukeminen kannattaa aina..

Hyvää huomenta
Kirjoittanut Luna 9. Huhtikuu 2010 – 8:29.
Kiitos Ninalle vihjeestä tuonne kirjavinkkeihin. Sieltähän löytyi uusi saitti, jossa tulee aikaa kulutettua.
Olen lukenut tuon arvostelemasi Donna Tartt`ìn kirjan, koska luin siitä kehuja eräällä toisella (Ellien) kirjapalstalla. Myöhemmin ilmestynyt Pieni ystävä oli sitten vähän pettymys. Ei ollut samaa luokkaa kuin Jumalat juhlivat öisin. Jälkimmäinen kirja kyllä päättyi siten, että siihen voisi tulla jatkoa, mutta ei ole ainakaan suomennoksena näkynyt.
Kun pitää kirjoista, ei ole koskaan yksin.
Luna

Pieni tyttö vasta
Kirjoittanut Luna 19. Huhtikuu 2010 – 9:55.
Luin Nojoud Alin/Delphine Minqin kirjan: 10 vuotta, eronnut.
Järkyttävä tarina ja vielä sen vuoksi että se on tosi. Sitten vielä pahempaa että se ei ole ainut. Lapsiavioliitothan ovat yleinen käytäntö arabimaissa, vaikka laki muka joissakin maissa kieltää sen.
Kirkassilmäiset leikki-ikäiset ja koulutuksesta innostuneet pikkutytöt alistetaan lapsivaimoiksi ja miehen perheen orjiksi, hengenvaralliseen tilanteeseen. Nojoudin tilanne selvisi hänen oman rohkeutensa ja sisukkuutensa ansiosta, mutta tulevaisuus on silti vielä epävarma.
Luna

Matkalukemista
Kirjoittanut Anjuska 2. Toukokuu 2010 – 18:41.
Kertokaa nyt minulle minkä kirjan otan mukaan Kanadan reissulle ? Pitäs olla paljon lukemista enkä voi ottaa monta kirjaa. Kenenkäs kirjoittama on kirja Tuhat loistavaa aurinkoa ? En nyt milläään muista .Pitää käydä kirjaston haussakatsomassa. Sitähän toiset kehuvat ja on ainakin paksu kirja .Olen kova lukemaan ja nyt olen kuukauden reissulla niin kuolenkohan lukemisen puutteeseen?
Tällä hetkellä luen hömppäkirjaa :Tuija Lehtisen Kuohuvat tunteet.
Edelliseksi luin Eirä Pättikankaa kirjan :Edessä uusi kevät .Kertoo sota-ajan alussa olevista tapahtumista ja nuorenperin elämästä pohjan maalla.
Kertokaahan hyviä kirja vinkkejä?!

Kirjasuositukset.
Kirjoittanut Tellastiina 3. Toukokuu 2010 – 10:51.
Täältä löytyy kirja “Tuhat loistavaa aurinkoa”.
http://www.bookplus.fi/kirjat/hosseini%2c_khaled/tuhat_loistavaa_aurinko…
Mielestäni on vaikea alkaa suositella lukemista henkilölle, jonka kirjamakua ei tunne. Minä kun luen melkein vallan sitä hömppää, niin ei sitä ainakaan ensimmäiseksi uskalla kenellekään suositella.
Muistelmakirjat ovat myös listallani.
Tämän “Tuhat loistavaa aurinkoa”-kirjan aiheen luin Wikipediasta, ihan outo tuttavuus, mutta voisi olla hyvinkin mielenkiintoinen.
Vähän samantapaisia, naisen elämää kuvaavia ovat lukemani kirjat Safiya Hussain Tungary Tudun “Minä, Safiya” ja Phoolan Devin “Minä Phoolan Devi”.
Ne luin mielenkiinnolla.

Tellastiina.
“Kyllä elämä opettaa,
ellei muuta niin hiljaa kävelemään.”

Luettua.
Kirjoittanut Luna 5. Toukokuu 2010 – 7:58.
Olen lueskellut Tessa de Loon kirjaa Kaksoset, jossa kaksi saksalaista sisarusta tapaa yli seitsemänkymppisinä ranskalaisess kylpylässä vuosikymmenien jälkeen, jotka he olleet erossa 6-vuotiaista asti, orvoiksi
jäätyään. He muistelevat ja kertovat toisilleen elämäntarinaansa, joka sisältää myös toisen maailmansodan vuodet, toinen kaksosista asunut Hollannissa, toinen Saksassa ja Itävallassa. Mielenkiintoista, melko raskasta ja hidasta luettavaa. Heidän näkökulmansa ja kokemuksensa tapahtumien keskipisteessä, rankkoja kokemuksia. Kirjan kansikuva, oikea valokuva heistä pikkutyttöinä, antaa tarinoille tosiperäistä tunnelmaa ja selkoa. Hyvä lukukokemus.
Luna

Hömppää ei ole olemassakaan..
Kirjoittanut Nina 5. Toukokuu 2010 – 18:37.
..
kaikenlaiset kirjat ovat luettavia, jotkut sopii toisille,
toisille taas ei.. joskus jaksaa lukea ajattelua ja enempi
keskittymistä vaativaa kirjallisuutta,
toisinaan taas kevyempi lukeminen on lepuuttavaa ja
rauhoittavaa.
Kaikki lukeminen on hyvästä!

Laajennetaan…
Kirjoittanut Nina 5. Toukokuu 2010 – 21:32.
Vaikka kirjallisuus onkin laaja ja mittava alue,
laajennetaan silti..
mielipiteitä myös aiheesta
“kirjasta elokuvaksi”.
Miten eri teokset ovat mielestäsi onnistuneet valkokankaalla.
Useimmiten taitaa käydä niin, että elokuvaversio on pettymys.
Johtunee ainakin muutamasta seikasta;
kirjasta käsikirjoitukseksi vaatii karsimista/mutkien suoristamista ja joskus aika radikaalejakin juonen muutoksia.
Ohjaajan mielikuvitus ei kohtaa omaa mielikuvitusfantasiaa,
ihmishahmot eivät ole “tuttuja” omista mielikuvista, maisemat ja miljöö
on erilainen miksi sen itse ajatteli yms yms..
Joskus elokuvaversio toki on kirjan veroinen
( harvoin kuitenkaan parempi )
Millaisia kokemuksia sinulla on ollut ja minkä kirjan filmatisointia
suosittelet?
Ainahan kirja kannattanee lukea ennen kuin katsoo elokuvan.

Jos et vielä ole lukenut
Kirjoittanut ritvar 6. Elokuu 2010 – 18:22.
Jos et vielä ole lukenut Naisten etsivätoimisto nro 1. Mma Ramotswe ratkaisee.
Lue ihmeessä. Lauantainahan tulee sarja TV1:sestä, mutta se ei ole yks yhteen kirjojen kanssa. Kirjat 8 kpl on kiertänyt tänä kesänä sukulaisilla ja tuttavilla ja kaikki ovat tykänneet. Kirjat kannattaa lukea järjestyksessä, mutta se ei ole pakollista. Pari kolme kannattaa kuitenkin lukea järjestyksessä, että tietää mistä on kysymys.
Kirjojen järjestys on seuraava:
1. Naisten etsivätoimisto nro 1
2. Kirahvin kyyneleet
3. Siveysoppia kauniille tytöille
4. Kalaharin konekirjoituskoulu miehille
5. Elämän kirkas keskipäivä
6. Bostwanan iloiset rouvat
7. Onni ja siniset kengät
8. Oivallinen aviomis
Nämä kaikki löytyy pokkarina. Kovakantisena löytyy vielä
9. Pieniä ihmeitä autokorjaamolla
Mukavia lukuhetkiä kaikille.

Keittokirja hakusessa
Kirjoittanut ritvar 6. Elokuu 2010 – 18:35.
Näin sisareni luona erittäin hyvän keittokirjan juuri minun tarpeisiini. Eli Pirkan paras keittokirja. Painettu 2001. Eilisen ja tämän päivän etsin sitä kissojen ja koirien kanssa. Onneksi on tämä netti. Yhden kappaleen onnistuin löytämään jostain antikvariatista. Saa nähdä saanko sitä. Kyllä on kirja tiukalla.

Hellekesänä
Kirjoittanut Luna 7. Elokuu 2010 – 12:05.
Olen lueskellut helteen kevennykseksi Outi Pakkasen uusimpia jännäreitä.
Vaikka en koskaan ole asunut Helsingissä, on silti mukava lukea hänen “city-kuvauksiaan.” Olen oppinut että “dösällä himaan” tarkoittaa raitiovaunulla kotiin .
Pitääpä tutustua noihin Ritvan suosittelemiin tarinoihin, toivottavasti kirjastoon joskus tulee.
Minustakin yleensä on elokuva ollut pettymys lukemaani kirjaan verrattuna.
On kyllä kiinnostavaa seurata mielikirjan toteutusta elokuvaksi.
Tarina Sormusten Herrasta oli kyllä toteutettu onnistuneesti, siis se Uusi-Seelannissa kuvattu elokuva, seurasi tarkalleen kirjojen juonta.
Samoin viime syksyn Havukka-ahon ajattelijan filmaus oli hyvä.
On paljon hyviä romaaneja, joista voisi tehdä elokuvan, mutta en nyt ehdi niitä mainita. Kalakukon tekoon kiire…..

Tagged with:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *