Vaatteiden ostaminen netistä – Näillä vinkeillä onnistut!

Vaatteiden ostaminen netistä – Näillä vinkeillä onnistut!

Vaatteiden ostaminen verkkokaupasta on houkutteleva vaihtoehto, koska netissä valikoimat ovat laajempia ja kokoja ja värejä on runsaasti saatavilla. Jos et ole aiemmin ostanut vaatteita netistä, kannattaa huomioida muutama asia. Näitä vinkkejä noudattamalla osut todennäköisemmin oikeaan sekä vaatetta että vaatekauppaa valitessasi.

Tarkista palautusoikeus, vaatteen koko ja tuotetiedot

Suomessa toimivien verkkokauppojen ehtoihin kuuluu automaattisesti 14 vuorokauden palautusoikeus, mikäli vaatteen koko ei ole sopiva tai ostos ei muuten vastannut odotuksia. Verkko-ostoksilla kannattaa kuitenkin muistaa, että ulkomaisissa verkkokaupoissa palautusoikeutta ei välttämättä ole ja asia kannattaakin ensin tarkistaa kaupan ehdoista.

Kaikki naisethan tietävät myös, että naisten vaatteet ovat hankalia ostaa ilman sovitusta. Verkkokaupoissa oikean koon löytämistä helpottavat erilaiset kokotaulukot, joten ensin kannattaa ottaa esiin mittanauha ja verrata mittaustuloksia taulukkoon. Taulukosta löytyy suuntaa antava, omia mittojasi suunnilleen vastaava koko. Tämän jälkeen tiedät, minkä kokoisia vaatteita sinun tulisi kustakin kaupasta valita. Koot saattavat vaihdella kauppojen välillä, joten jokaisen kaupan kokotaulukko kannattaa aina tarkistaa erikseen.

Koon lisäksi kannattaa tarkistaa vaatteen materiaali ja väri. Värisävyt saattavat saattavat näyttää erilaisilta eri näyttöpäätteiltä tarkasteltaessa, joten värin nimi kannattaa myös lukea tuoteselosteesta. Tästä huolimatta värisävy ei välttämättä ole sellainen joksi sen oli kuvan perusteella ajatellut. Myös materiaalit ja pesuohjeet kannattaa tarkistaa, sillä niistä voi päätellä sen, miltä vaate tuntuu ja kuinka helppoa sitä on pitää siistinä. Vain kemialliseen pesuun sopivat vaatteethan täytyy joka kerta viedä pestäviksi pesulaan.

Vinkit vaatteiden materiaalien valintaan:

  • Luonnonkuidut, kuten silkki, kashmir, villa, pellava ja puuvilla ovat hengittäviä ja tuntuvat miellyttäviltä iholla
  • Viskoosi kestää käyttöä ja laskeutuu nätisti
  • Polyesteri, polyamidi ja akryyli saattavat hiostaa ja nyppyyntyä

Vaatteissa käytetään materiaaleina usein myös näiden yhdistelmiä, jolloin kannattaa valita vaatteita, joissa luonnonkuituja on kuitenkin käytetty yli 50%. Herkkäihoisen kannattaa valita ainoastaan luonnonkuituisia vaatteita.

vaatteiden materiaalit

Valitse luotettava verkkokauppa

Netistä ja varsinkin Suomessa toimivista verkkokaupoista ostaminen on yleensä turvallista, mutta kaupan tiedoista kannattaa silti tarkistaa muutama perusasia. Ensin kannattaa käydä lukemassa muiden asiakkaiden jättämiä arvosteluja ja kommentteja kaupan toiminnasta. Niitä löytyy monilta keskustelupalstoilta ja erilaisista arvostelusivustoista. Kommentteja lukiessaan kannattaa tietysti huomioida, että joskus ne saattavat olla valheita tai muuten kärjistettyjä kokemuksia. Kaikenlaisiin tarjouksiin, jotka kuulostavat liian hyviltä ollakseen totta, kannattaa myös suhtautua varauksella.

Tarkista verkkokaupan sivuilta nämä asiat:

  • Sivuillla täytyy olla yrityksen osoite, puhelinnumero ja luotettavan oloiset asiakaspalvelun yhteystiedot
  • Tuotteilla täytyy olla selkeästi ilmoitetut hinnat
  • Toimitusehdoista täytyy löytyä tietoja esimerkiksi tuotteen toimitusajasta, toimitusmaksusta ja palautuksesta sekä palautusehdoista
  • Tarkista lisäksi käytössä olevat maksutavat

Onko maksaminen turvallista?

Ennen pankkitunnuksilla maksamista kannattaa aina tarkistaa edellä olevasta listasta löytyvien vinkkien perusteella, että verkkokauppa on varmasti turvallinen. Pankkitunnuksilla maksaminen menee aina omaan laskuun, eli maksun palautusta voi olla vaikea saada ongelmatilanteissa.

Luottokortilla maksaminen on turvallista, kun käytössä on salattu verkkoyhteys. Salauksen voi tarkistaa oman selaimen osoiteriviltä, jossa tulisi olla verkkosivun osoitteen edessä olla “https” -teksti ja lukon kuva. Luottokortilla maksaminen on järkevää, koska jos kaupan kanssa tulee jotain ongelmia, on luottokorttiyhtiö velvollinen korvaamaan menetetyn maksun.

Näiden vaihtoehtojen lisäksi on olemassa erilaisia turvalliseen maksuun erikoistuneita  verkkomaksupalveluja kuten PayPal. Joskus verkkokauppa tarjoaa vaihtoehdoksi myös jälkeenpäin lähetettävää laskua.

Verkkokauppa avaa uusia mahdollisuuksia

Nettiostaminen saattaa aluksi vaikuttaa monimutkaiselta ja ehkä hieman jännittävältäkin, mutta alun tarkkana olemisen jälkeen kaupanteko alkaa sujua jo kuin huomaamatta. Kokeilemalla ja ostamalla oppii havainnoimaan tärkeitä asioita ja virheitä on helpompi välttää. Nettikaupassa on kuitenkin se suuri etu, että sen kautta ulottuvillasi on valtava valikoima vaatteita ja tuotteita, joita pelkästään kivijalkakaupoista on vaikea löytää.

 

Kuvaoikeudet: scott feldsteinMartin and Kathy Dady

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *