Nosta vanhan talon arvoa maalämmöllä

Nosta vanhan talon arvoa maalämmöllä

Eläkkeelle siirryttyään moni alkaa haaveilla vanhan talon myymisestä ja muutosta pienempään asuntoon palvelujen lähelle. Talosta halutaan saada tietysti paras mahdollinen hinta, että varallisuutta riittää mukavaan elämään tulojen pienentyessä. Yksi tapa lisätä vanhan, öljylämmitteisen talon arvoa on hankkia taloon kustannustehokas maalämpö.

Miksi vaihtaa maalämpöön?

Vanhoissa taloissa lämmitysmuotona on usein öljylämmitys tai sähkölämmitys, jotka molemmat ovat vanhanaikaisia ja kalliita lämmitysmuotoja. Maalämpö onkin tulevaisuuden ratkaisu, johon öljyn ja sähkön hintojen nousu ei vaikuta.

Maalämmön asennus on kertainvestointina kallis, mutta huomattavan edulliset käyttökustannukset puhuvat maalämmön valitsemisen puolesta. Kertamaksuna asennus maksaa noin 15 000 – 20 000 euroa. Lisäksi maalämmön asentamiseen on varattava jonkin verran aikaa, mutta yleensä lämmitys on käyttövalmis noin viikossa.

Ostajat ovat nykyään hyvin perillä vanhojen lämmitystapojen kalliista käyttökustannuksista ja maalämmön eduista pidemmällä aikavälillä. Siksi he ovat myös valmiita huomioimaan käytössä olevan lämmitystavan myyntihinnassa. Maalämpö on ekologinen, käytössä edullinen ratkaisu, jonka avulla lämmittäminen on helppoa, hiljaista ja hajutonta.

Miten maalämmön asennus tapahtuu?

Maalämpö on helpointa asentaa taloon, jossa on ennestään vesikiertoinen lämmitys. Maalämmön asennukseen kuuluu 3 vaihetta, suunnittelu, kaivon poraaminen ja maalämpöpumpun asennus.

Aluksi mitataan paljonko maasta voidaan ottaa lämpöä ja kuinka syvälle kaivo täytyy porata. Sen jälkeen porataan maalämpökaivo ja sen päähän asennetaan maalämpöpumppu. Lopuksi maalämpö johdetaan pumpulta talon lämmitysjärjestelmään putkia pitkin.

Kuvaoikeudet: Monitotxi

Tagged with:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *