Löytyykö astiakaappisi uumenista arvokkaita aarteita?

Löytyykö astiakaappisi uumenista arvokkaita aarteita?

Milloin viimeksi olet kurkistanut astiakaappisi uumeniin? Löytyikö perinnön seasta vanhoja astioita? Ennenkuin alat heittää vanhaa tavaraa pois, kannattaa astiat käydä läpi tarkalla silmällä. Etenkin Arabian vanhat astiastot ovat arvossaan ja vanhat lasimaljakot sekä teokset saattavat myös olla hyvin arvokkaita.

Vinkkejä astioiden tutkimiseen:

  1. Tutki löydätkö astiasta leimaa tai signeerausta. Leimasta selviää tietysti astian merkki, mutta se myös todentaa aitouden ja erityisesti hyvin säilynyt merkintä nostaa astian arvoa huomattavasti.
  2. Käy astia huolellisesti läpi ja tutki löydätkö säröjä tai onko väri lähtenyt. Arvoastiat ovat hinnoissaan myös hieman säröisinä tai virheellisinä, mutta parhaan katteen saa tottakai ehjästä astiasta. Jos kulumat ovat selkeästi havaittavia, astia on tuskin enää edes uuden arvoinen.

Kun olet löytänyt astian merkin tai tekijän nimen, kannattaa ensimmäiseksi kirjoittaa se netin hakukoneeseen ja katsoa löytyykö siitä jotakin tietoa. Jos löytö tuottaa tulosta tai jos olet epävarma, kannattaa ottaa yhteyttä asiantuntevaan antiikin arvioijaan. Jos ei ota kunnolla selvää astian arvosta, saattaa vahingossa myydä aarteen turhan halvalla.

Kuvaoikeudet: Emily Carlin

Tagged with:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *