Lainojen yhdistäminen: miksi ja milloin?

Lainojen yhdistäminen: miksi ja milloin?

Viime vuosina on alettu puhua jatkuvasti enemmän lainojen yhdistämisestä ja nykyisin lähes jokainen lainantarjoaja kauppaa muiden lainatuotteidensa lisäksi myös jo olemassa olevien lainojen yhdistelyyn tarkoitettuja yhdistelylainoja. Miksi lainojen yhdistämisestä on tullut ajankohtaista ja miksi yksi iso laina on parempi kuin monta pientä? Eikö ole kätevämpää maksaa pienet lainat yksi kerrallaan pois kuin lyhentää iät ja ajat yhtä jättikokoista lainaa?

Pienlainojen ja kulutusluottojen yleistyminen synnytti tarpeen yhdistelylainoille

Kasvava kysyntä lainojen yhdistämiselle on hyvin pitkälti seurausta pikavippien ja muiden helposti saatavien, vakuudettomien kulutusluottojen nopeasta yleistymisesta 2000-luvulla. Pienlainat ilmestyivät Suomeen vuonna 2005 ja kasvoivat nopeasti isoksi bisnekseksi. Vaikka viimeisen kymmenen vuoden aikana alan toimintaa on pyritty hillitsemään lainsäädännöllä, varsinkin toiminnan ensimmäisinä vuosina pienlainoja kaupattiin ihmisille usein epäselvillä ehdoilla ja suoraan sanottuna häikäilemättömän korkeilla koroilla ja lainanhoitokuluilla.

Kun pienen lainan saattoi hakea ja saada ilman vakuuksia puhelimellaan vaikka keskellä yötä, ei ole yllätys että ne johtivat nopeasti velkaongelmien yleistymiseen ja suistivat monet pysyvään velkakierteeseen. Ihmiselle, jolla on jo velkaa mutta ei säännöllisiä tuloja, uusi pikalaina voi olla ainoa keino rahan puutteesta selviämiseen – lyhyellä tähtäimellä. Pitkässä juoksussa lainakulujen maksaminen uudella lainalla tietenkin vain pahentaa ongelmaa ja ajaa syvemmälle velkakierteeseen.

Yhdistämällä lainat helpotusta lainakierteeseen

Laina-ahdinkoon joutuneen on onneksi mahdollista helpottaa tilannettaan yhdistämällä lainansa yhden isomman yhdistelylainan avulla. Lainojen yhdistäminen voi sekä selkiyttää oman talouden hallintaa että ennen kaikkea pienentää kuukausittain maksettavaksi jäävää kokonaissummaa. Siinäkin tapauksessa, että uudessa yhdistelylainassa on suurinpiirtein samansuuruinen korko kuin vanhoissa lainoissa, joiden pois maksamiseen uuden lainan nostaa. Miten tämä on mahdollista?

Syy piilee lainoihin ja luottoihin liittyvissä muissa kuluissa. Laskutuskulut, luottokorttien kuukausimaksut, lainanhoitokulut, avausmaksut, myöhästymismaksut jne. – lainojen oheismaksuilla on monia nimiä, mutta yhteistä niille on se, että niiden käyttäminen osana lainatuotteiden hinnoittelua hämärtää kuvaa lainan kokonaiskustannuksista ja voi koitua kohtalokkaaksi varomattomalle lainanottajalle. Kun maksettavaa on monelle taholle, eri lyhennysten ja muiden lainakulujen kokonaissumma kertyy helposti suureksi. Yhdistämällä lainat vähintäänkin näiden kulujen määrä pienenee, hyvässä tapauksessa myös lainan korkoprosentti.

Lue lisää lainojen yhdistämisestä täältä: https://www.axolaina.fi/fi/lainojen-yhdistaminen

Keskitä ja hallitse

Jos maksettavana on useita pienehköjä lainoja, luottokorttilaskuja, osa-maksuja jne. kannattaa lainojen yhdistämisen mahdollisesti tuomista säästöistä ottaa ihmeessä selvää. Siinäkin tapauksessa, että oma maksukyky toistaiseksi riittää lainamaksuista selviämiseen. Miksi maksaa lainamaksuja enemmän kuin tarpeen?

Yhdistelmälainan kannattavuuden selvittäminen onnistuu todella helposti lainavertailupalvelun avulla. Palvelussa voi täyttää alustavan lainahakemuksen lainalle, joka on riittävän suuri kaikkien nykyisten lainojen ja velkojen pois maksamiseen. Tämän lisäksi on vielä laskettava yhteen, kuinka paljon lainojen ja luottojen maksamiseen menee nykyisin rahaa kuukaudessa kaikki niihin liittyvät kulut mukaan laskettuina. Vertaamalla vertailupalvelun antamia lainatarjouksia tähän summaan saa hyvin helposti selville, kannattaisiko lainojen yhdistäminen omalla kohdalla.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *