Aika paistaa korvapuustit pakkaseen

Aika paistaa korvapuustit pakkaseen

Mikäpä on ihananpaa kuin vastapaistettujen korvapuustien huumaava tuoksu. Tästä reseptistä riittää herkkupalaksi iltapäiväkahville ja vielä pakkaseenkin!

50 g hiivaa

5 dl maitoa

2 munaa

2 dl sokeria

2 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

n. 16 dl vehnäjauhoja

150 – 200 g voita tai margariinia

Täyte:
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 rkl kanelia

Valmistusohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseks ja vaivaa vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopuksi sulatettu voi tai margariini ja anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Kauli taikina levyksi ja voitele levy. Ripota voitelun pinnalle sokeri ja kaneli. Kääri levy rullaksi ja jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa rulla terävällä veitsellä vinottain paloiksi ja nosta palat leivinpaperille. Paina puusteja vielä sormella keskeltä ja kohota liinan alla. Voitele kohonneet puustit munalla ja ripota pinnalle raesokeria. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 8 min.

Kuvaoikeudet: Denise P.S.

Related Articles

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *