Milloin viimeksi teit karjalanpaistia?

Milloin viimeksi teit karjalanpaistia?

Toisinaan kun aikaa on enemmän, on mukava kokata pitkän kaavan mukaan. Karjalanpaisti on helppo valmistaa, mutta valmistusaika on uunissa kypsentämisen takia pitkä. Paistin paistuessa ehtii vaikka ulkoilla!

1 kg karjalanpaistilihoja

2 sipulia lohkoina

muutama kokonainen mustapippuri

2 tl suolaa

1 – 1,5 litraa vettä

2-3 porkkanaa isoina paloina

Anna lihojen olla huoneenlämmössä n. tunti ennen valmistuksen aloittamista.

Laita lihakuutiot ruskistumaan vuoassa ilman vettä 225-asteiseen uuniin noin kymmeneksi minuutiksi. Laske uunin lämpötilaksi 175 astetta. Lisää loput ainekset lihojen päälle vuokaan ja vielä sen verran vettä, että lihat juuri ja juuri peittyvät.

Peitä vuoka kannella ja anna karjalanpaistin muhia uunissa 2-3 tuntia.

Kuvaoikeudet: Helen Penjam

 

Related Articles

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *