Autonvaihdon aika?

Autonvaihdon aika?

Kevät on jo pitkällä ja kesä tulee kohisten. Näihin aikoihin alkaa yleensä auringon lisäksi pilkahdella autokuume. Se syyhyä sormenpäissä ja pakottaa menemään lähimpään autokauppaan potkimaan renkaita – parhaassa tapauksessa oikein jopa koeajolle!

Usein autojen kanssa päätyy yhden tai kahden merkin kierteeseen ja huomaa aina vaihtavansa itselle jo entuudestaan tutunmerkkiseen menopeliin. Kannattaa kuitenkin yrittää mennä autoliikkeeseen avoimin mielin ja testata vähän erilaisia vaihtoehtoja, kuin mitä oli alunperin ehkä ajatellut. Usein varsinkin vaihtoautoissa riittää valinnanvaraa ja käytetyt autot on yleensä hinnoiteltu niiden todellisen arvon mukaan. Hyvä esimerkki oikean hinnan ja hyvän laadun kohtaamisesta on korealaisvalmisteinen Kia. Pohjanmaalla uusia Kia-autoja sekä Kia-vaihtoautoja myy ainakin MB-Mobile, joka on yksi Suomen virallisista Kia-jälleenmyyjistä.

Käytettyjä autoja tuodaan paljo myös ulkomailta – etenkin Saksasta. Tuontiautoihin keskittyneitä pohjoismaalaisten yhden tai kahden miehen yrityksiä löytyykin Keski-Euroopasta suhteellisen paljon. Varsinkin uudempien autojen tuonti ulkomailta on suosittua Suomessa, mutta tuontiautojen takuu ei useinkaan ole niin kiistaton ja kattava, kuin Suomessa ostettujen uusien tai käytettyjen autojen takuu on.

Lisää hyviä vinkkejä auton vaihtoon löytyy TarkkaMarkka-blogista!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *